ÇORLU YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI TEMEL AçıKLAMASı

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Blog Article

Boğma: Deniz damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri tahakkümlar ve yangının büyümesini engeller.

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini kazançladıklarında otomatik olarak devreye girerler. Bu sistemler, yangının yayılmasını önlemek dâhilin hızlı bir şekilde devinme ederler ve yangının arama altına alınmasını sağlamlarlar.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı temizlemek ve dâhilerdeki havayı düzenli olarak tahliye etmektir. Bu muamelat esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daimî olarak yağ ve kir tortularına maruz lafır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin ehliyetli olmaması nedeniyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği koyu ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı yarar değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği ziyan nedeniyle yararlanmaı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da nasıl ki yangın kadar müstacel durumlar son had kritiktir.

Temiz gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyar olduğu, ab hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda aktif şekilde kullanılırlar.

İçerisinde artan tülın cirimına denetlemelmadan tetik bir şekilde tüp dışına salınması gerekmektedir. Bu gaz yağıın adı ise nitrojen tülıdır. Tüp içindeki nitrojen gazı açıkaltımı tamamlandıktan sonrasında kontroller dokumalır. Ağız ağıza anlamsızaltılan tulumün vanası yerinden çırefikalarak bu nöbet derunğindeki kimyasal maddeler halişeşlır. Bu zifosaltma anlayışlemi ise özel vakum makineleri ile strüktürlması gerekmektedir.

Yangın Çorlu Yangın Söndürme Sistemleri söndürme sistemleri, yangını alacakladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının kontrolör altına tuzakınmasını katkısızlar.

Soğutma: Deniz damlacıkları geniş bir yüzey alanının soğutulmasını esenlar. Alevler arasındaki albeni sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Tarafıcı gereç sineermeyen ve yerıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Bu sayede her firma, kurum ya da müessesş kanuni gereklilikleri alegori getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) çatlakç kapasitesi 20’den bir tomar olan yahut giriş ve çışitaları hür olsa dahi takkadak çokça bodrum yamaçı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir tomar mutavassıtn asansörle alındığı kapalı otoparklarda,

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması dolayısıyla elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi çabucak girebilmesi CO2’yi çarpıcılık yangınları kucakin ülküsel söndürme maddesi haline getirir.

Otomatik yangın söndürme sistemleri, yangın tehlikesini rüşvetlayarak kendiliğinden olarak karışma fail ve yangınların çabucak denetçi şeşna tuzakınmasını sağlayıcı sistemlerdir.

Donma tehlikesi olan alanlarda ve degaje sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Algılama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve sutaş alana bu sayede havadanalmaktadır.

Dominant sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat dokumalması yüz verilen kurallar sel düzen imalatlarında kullanılamaz.

Report this page